0 items 0,00 €
El meu compte

La cervesa, la beguda perfecta per socialitzar-nos

La cervesa no només ens fa sentir més alegres, oberts i parladors, l’estudi va determinar que la cervesa (concretament l’alcohol que conté) augmenta la nostra capacitat per empatitzar, ens ajuda a identificar més fàcilment les persones contentes i ens convida a ajuntar-nos amb les persones que comparteixen el mateix estat d’ànim.

Aquests resultats son fruit, segons Gemma Figueras Bargalló, psicòloga de l’Institut de Barcelona de Psicologia, a la nostra naturalesa com animals socials i a la pèrdua de vergonya que ens produeix l’alcohol: “Es lògic pensar que si estem contents, la pèrdua de vergonya produïda per el consum moderat de alcohol augmentarà la predisposició a voler augmentar les nostres relacions en un bon entorn amb menys prejudicis i vergonya”.

També identificarem més fàcilment les persones animades perquè “el nostre estat d’ànim i la nostra disposició per interactuar amb els altres són les nostres ulleres de la realitat”, explica Figueras Bargalló.

D’aquesta manera, “ si estic content i hem ve de gust relacionar-me amb altres persones, tendiré de manera inconscient i automàtica a fixar-me en els subjectes que comparteixin el mateix estat emocional”.

Els efectes són majors en les dones

Els efectes de l’alcohol a nivell de interacció social van ser més importants en les dones que en los homes i també en aquelles persones que anteriorment s’havien mostrat més tímides.

No obstant, l’experta apunta també: “ Els efectes també van ser més significatius en les dones perquè els nivells de l’alcohol en la sang eren majors, tot i haver consumit la mateixa quantitat d’alcohol”.

Figueras Bargalló afirma que quan tenim menys vergonya tendim a tenir menys perjudicis menys tabús.

 

Tornar al llistat

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top